Optimale bereiding

Wij bieden u waardevolle ingrediënten voor uw goede ideeën. Uw voordeel: Geen ingrediënten meer uitzoeken, schoonmaken en klein snijden: alle bofrost*producten zijn reeds bereidingsklaar - de beste basis voor een goede keuken!
 

Nee, bofrost*groente is reeds bereidingsklaar. U krijgt van ons verse knapperige groente bruto voor netto. Geen afval, geen resten: kiezen voor bofrost* loont voor u - en u hebt meer tijd om te genieten!
bofrost*groente wordt doorgaans binnen twee uur na de oogst schoongemaakt, gespoeld, geblancheerd en schokgevroren. De gevoelige vitaminen en inhoudsstoffen blijven zo optimaal behouden.

Algemeen geldt: hoe korter de periode tussen het uit de diepvries halen van de groente en de bereiding ervan, des te minder voedingsstoffen er verloren gaan.
Daarom raden we aan onze groente in bevroren toestand (eventueel met een beetje vocht) te stoven – ook omdat u daarmee de beste bofrost*groentekwaliteit op uw bord brengt: zachte, lekker gevarieerde groente, natuurlijk vers met alle voedingsstoffen.

De bereiding van volledig natuurlijke stukken vlees, vis of gevogelte lukt doorgaans beter, als deze vooraf werden ontdooid. Om het product te ontzien, raden wij aan het in de koelkast te ontdooien.
Ontdooi vóór de bereiding met name diepgevroren levensmiddelen in grote stukken zoals vlees, vis of gevogelte in de koelkast. Zo zorgt u ervoor dat ze na bereiding niet alleen in de buitenste lagen, maar ook in de kern volledig gaar zijn.
Giet het dooiwater weg, reinig zorgvuldig alle schalen en oppervlakken die met het vlees en/of het dooiwater in contact zijn gekomen en was uw handen.
Gepaneerde levensmiddelen moeten diepgevroren worden bereid, zo kunt u onze voorbereide kwaliteit het beste behouden en na bereiding flink genieten.
Zorg steeds voor een goede verhitting tot in de kern van de producten.

U kunt bv. veel van onze groente- en vis-, evenals enkele van onze bakspecialiteiten in de magnetron bereiden. Ook de geliefde individuele kant-en klaar gerechten van bofrost* zijn geschikt voor bereiding in de magnetron. Precieze richtlijnen voor elk afzonderlijk product vindt u op de productverpakking of in de desbetreffende gedetailleerde productweergave in onze online shop.
Voor een snel overzicht hebben we onze producten in de bofrost*catalogus en in onze online shop met passende symbolen aangeduid.

U kunt bv. veel van onze aardappelspecialiteiten, evenals de individuele kant-en-klaar gerechten in de oven bereiden. Ook de bofrost*pizza bereidt u in de oven en natuurlijk enkele van onze geliefde taart- en bakspecialiteiten.
Precieze richtlijnen voor elk afzonderlijk product vindt u op de productverpakking of in de desbetreffende gedetailleerde productweergave in onze online shop.
Voor een snel overzicht hebben we onze producten in de bofrost*catalogus en in onze online shop met passende symbolen aangeduid.

Van bofrost*fruit kunt u onmiddellijk genieten nadat het ontdooid is. Hetzelfde geldt voor slaatjes. Bij veel taarten hebt u de keuze: gewoon laten ontdooien of er warm uit de oven van genieten. Veel taarten kunnen diepgevroren in porties worden verdeeld, zodat afzonderlijke stukken snel ontdooid zijn en kunnen worden geconsumeerd.
Voor de meeste van onze producten geldt dat deze vóór consumptie nog te bereiden zijn. Precieze richtlijnen voor elk afzonderlijk product vindt u op de productverpakking of in de desbetreffende gedetailleerde productweergave in onze online shop.
Voor een snel overzicht hebben we onze producten in de bofrost*catalogus en in onze online shop met passende symbolen aangeduid.

Weliswaar denkt men vaak dat aluminiumfolie in magnetrons voor problemen zorgt. Bij een kunststofschotel die met aluminiumfolie bedekt is - zoals bij de bofrost*kant-en-klaar gerechten - is het 100 % zeker dat deze menu's gerust in de magnetron kunnen worden bereid.
Veel testen bevestigen onze bereidingsadviezen, die o.a. op de deksels van onze menuschotels gedrukt staan, en elke dag worden vele duizenden bofrost*kant-en-klaar gerechten probleemloos in magnetrons bereid.
Neem echter de handleiding voor uw magnetron in acht en zorg ervoor dat de aluminiumfolie op het deksel van de menuschotel niet in contact komt met de binnenwand van het apparaat.
De individuele kant-en-klaar gerechten kunnen eveneens in de oven (elektrisch fornuis) worden bereid.

Nee, bereiding au bain-marie is jammer genoeg niet mogelijk. De schotels van de bofrost*kant-en-klaar gerechten zijn speciaal voor bereiding in de oven (elektrisch fornuis) of in de magnetron ontworpen.