Voedingswaarden van bofrost*producten - een belangrijk beslissingscriterium

Voedingswarden voor bofrost*producten

Wie bewust en evenwichtig eet, wil zich goed kunnen informeren over de voedingswaarden van de levensmiddelen die hij eet. U kan uiteraard al deze informatie vinden op onze verpakkingen.
Voor vele consumenten zijn de vermelde voedingswaarden een belangrijk criterium bij de keuze van hun product. Geen wonder, want voor een gezondheidsbewuste voeding is niet alleen de correcte mix, maar ook de evenwichtige hoeveelheid voedingsstoffen belangrijk.
 

Overzichtelijk en informatief: de bofrost*voedingswaardentabel

Dekt een portie erwtensoep de dagelijkse behoefte aan vezels?  Hoeveel vet bevindt zich in een sneetje brood?  Hoeveel suiker bevat een portie vanille-ijs?  Veel voedingsbewuste consumenten willen evenwichtig eten.
De bofrost*voedingswaardentabel kunt u hier downloaden.
 

Zeven op een rij: zeven verplichte voedingswaarden vermeldingen.

Vele consumenten willen zich over de levensmiddelen en hun voedingsstoffen informeren. Bij bofrost* is dit op een gedetailleerde wijze mogelijk: Met de voedingswaardentabel bieden wij onze klanten een waardevolle oriëntatiehulp bij een voedingsbewuste aankoop aan:  naast de bekende waarden, calorieën, gehalte aan vetten, koolhydraten en eiwitten, worden nu ook de waardes van verzadigde vetzuren, suiker en zout vermeld. Deze zeven verplicht te vermelden voedingswaarden zijn volgens deskundigen de belangrijkste parameters.
De hoeveelheid vezels worden door bofrost* extra vermeld.
Een bijkomende voedingswaardevermelding voor de portiegrootte of per stuk is zeer praktisch, zo valt het lastige omrekenen weg. 
Nuttig is te weten hoeveel procent van de dagelijkse hoeveelheid van voedingsmiddelen een portie of een stuk dekt  (basis is de referentiehoeveelheid van een gemiddelde volwassene).
Deze informatie geeft de referentiehoeveelheid of de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. 

Deze gegevens vindt u echter zoals altijd in de downloads van het voedingsadvies. 

Datum

26.04.2016