Fruitige bladerdeegpockets

Receptinformatie


Bereidingstijd:
35 min
Extra tijd:
+ 15 - 20 minuten in de oven
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Zoetigheden en desserts
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Laat het bladerdeeg ontdooien op een licht bebloemd werkoppervlak. Snij het deeg in 12 vierkanten en rol ze ze een beetje uit
 Roer het puddingpoeder met 3 eetlepels melk en de suiker glad. Laat de rest van de melk opkoken, voeg de puddingmengeling toe en neem de kookpot van het vuur. Zet de vanillepudding koud.
 Splits de eieren. Kluts het eigeel en het eiwit afzonderlijk van elkaar los.
 Schep in het midden van elk bladerdeegvierkantje 1 à 2 eetlepels pudding en de bevroren vruchten. Strijk de 4 hoeken in met eiwit, breng ze samen boven de vulling en draai tot een kleine punt, zodat het pakketje toe blijft.
 Leg alle pockets op een bakplaat met bakpapier, bestrijk ze met eigeel en zet ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C tot ze goudbruin zien. Dien warm op.

Ingrediënten


Aantal personen:
3 bord(en)
diepvriesbladerdeeg
1 pak(ken)/verpakking(en)
vanillepuddingpoeder (bakvast)
500 ml
melk
2 EL
suiker
2
eieren
500 g bofrost* Rodevruchtenmix
500 g
bofrost*Rodevruchtenmix
bloem voor het werkoppervlak
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat het bladerdeeg ontdooien op een licht bebloemd werkoppervlak. Snij het deeg in 12 vierkanten en rol ze ze een beetje uit
2.
Roer het puddingpoeder met 3 eetlepels melk en de suiker glad. Laat de rest van de melk opkoken, voeg de puddingmengeling toe en neem de kookpot van het vuur. Zet de vanillepudding koud.
3.
Splits de eieren. Kluts het eigeel en het eiwit afzonderlijk van elkaar los.
4.
Schep in het midden van elk bladerdeegvierkantje 1 à 2 eetlepels pudding en de bevroren vruchten. Strijk de 4 hoeken in met eiwit, breng ze samen boven de vulling en draai tot een kleine punt, zodat het pakketje toe blijft.
5.
Leg alle pockets op een bakplaat met bakpapier, bestrijk ze met eigeel en zet ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C tot ze goudbruin zien. Dien warm op.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers
Thuislevering Levering aan huis wanneer het jou past
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, nemen wij het terug en betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.