Kippenhaasjes met tomaat, abrikozen en kleurrijke pasta

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Extra tijd:
plus baktijd
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
voor kinderen
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 °C.
 Bak de ui aan in een kleine pan met hete olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort mee bakken, voeg dan het volledige blik tomaten toe en druk ze stuk met een kooklepel. Breng vervolgens alles over in een ovenschotel. Snij de abrikozen in de lengte in reepjes en voeg ze toe. Kruid de bouillon met peper en meng er de room onder.
 Was de salie, schud droog, haal de blaadjes eraf en schik met de kippenhaasjes in de ovenschotel. Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
 Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water, giet af en serveer bij de gratin.
Tip
Om het gerecht lichter te maken kan de dikke room worden vervangen door gecondenseerde melk.

Ingrediënten


Aantal personen:
150 g bofrost* Uienblokjes
150 g
1 EL
olijfolie
2 EL
tomatenpuree
1 blikje(s)
gepelde tomaten
100 g
gedroogde abrikozen
100 ml
instant groentebouillon
2 EL
dikke room (30% vet)
20
verse salieblaadjes
500 g bofrost* Kippenhaasjes
500 g
200 g
tricolore pasta
Versgemalen peper
Zout
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2.
Bak de ui aan in een kleine pan met hete olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort mee bakken, voeg dan het volledige blik tomaten toe en druk ze stuk met een kooklepel. Breng vervolgens alles over in een ovenschotel. Snij de abrikozen in de lengte in reepjes en voeg ze toe. Kruid de bouillon met peper en meng er de room onder.
3.
Was de salie, schud droog, haal de blaadjes eraf en schik met de kippenhaasjes in de ovenschotel. Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
4.
Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water, giet af en serveer bij de gratin.