Amerikaanse cobbler met perzik en frambozen

Receptinformatie


Bereidingstijd:
87 min
Afkoeltijd:
67 min
Extra tijd:
+ 60-75minuten in de oven, Tijd om te laten rusten: 67 Min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
voor kinderen, Zoetigheden en desserts
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

1.
Was de perziken, snij in kwartjes en verwijder de pit. Snij de stukken in kleinere partjes. Of perziken uit blik laten uitlekken en vervolgens in partjes snijden. Meng de perzik met de frambozen, de bruine suiker en het kaneelpoeder en druppel er wat citroensap bij.
2.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet een ovenschaal met de boter in de oven tot de boter is gesmolten. Meng ondertussen de bloem met de suiker, de melk, het bakpoeder en een snufje zout.
3.
Haal de ovenschaal voorzichtig weer uit de oven en verdeel de boter in de schaal door de schaal te draaien. Giet het deeg op de boter, maar meng het niet door elkaar. Verdeel het fruit over het deeg.
4.
Bak de cobbler 60 à 75 minuten in het midden van de oven tot hij goudbruin ziet. Heerlijk met vanille-ijs of opgeklopte room.
Tip
Voor wat meer ‘bite’ kunnen nog geroosterde amandelschilfers, pijnboompitten of hazelnoten worden toegevoegd. Ook een chocoladedeeg past heerlijk bij het fruit. Zeef daarvoor een beetje cacaopoeder bij de bloem en de andere ingrediënten voor het deeg, en voeg een aantal extra eetlepels melk toe. Geef het gerechtje een zomerse toets door wat onbehandelde citroen- of sinaasappelzeste toe te voegen aan het deeg. Voor een winterse toets kunnen speculaaskruiden worden toegevoegd.

Ingrediënten


Aantal personen:
300 g
perzik
200 g
50 g
bruine suiker
1 TL
kaneelpoeder
1 TL
citroensap
100 g
boter
200 g
bloem
200 g
suiker
200 ml
melk
1 TL
bakpoeder
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje