Was de vis, dep droog en snij in schijfjes. Besprenkel de zalmschijfjes met wat citroensap, kruid voorzichtig met peper en zout en wentel in de bloem.
2.
Schil de aardappelen, was ze en rasp ze fijn. Druk het vocht uit de geraspte aardappelen met behulp van een keukenhanddoek en kruid vervolgens met peper, zout en nootmuskaat. Bedek de zalmfilets aan één kant met de geraspte aardappel en druk goed aan. Verhit de olie en de boter in een antikleefpan en bak de zalmfilet eerst op de kant met de aardappelen goudbruin, ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Draai dan om en bak de andere kant. Neem de filets uit de pan en laat afdruipen op huishoudpapier.
3.
Voor de saus: verwarm de room in een kookpot. Meng er de mosterd en een beetje citroensap onder en mix alles luchtig met een staafmixer. Kruid met peper en zout naar smaak. Schik de zalmfilets op de borden, dresseer met de saus en garneer met de dilletwijgjes. Serveer met een groene salade als bijgerecht.
Tip
Gebruik voor dit recept alleen vastkokende aardappelen, die nemen onder het bakken minder vet op dan loskokende. Wie houdt van afwisseling, kan voor de korst ook geraspte worteltjes, selder of venkel toevoegen aan de aardappelen. Het is van belang om de filets eerst in bloem te wentelen, zodat de korst tijdens het bakken goed aan de vis blijft kleven. Zet het vuur niet te hoog, dan kan er zeker niets meer misgaan. De korst moet knapperig zijn, maar mag zeker niet aanbranden.
Ingrediënten
150 g bofrost* Zalmfilets, natuur
150g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
300 g bofrost* Zalmfilets, natuur
300g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
450 g bofrost* Zalmfilets, natuur
450g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
600 g bofrost* Zalmfilets, natuur
600g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
750 g bofrost* Zalmfilets, natuur
750g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
900 g bofrost* Zalmfilets, natuur
900g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1050 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1050g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1200 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1200g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1350 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1350g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1500 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1500g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1650 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1650g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1800 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1800g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
¼
citroen, voor het sap
½
citroen, voor het sap
¾
citroen, voor het sap
1
citroen, voor het sap
1¼
citroen, voor het sap
1½
citroen, voor het sap
1¾
citroen, voor het sap
2
citroen, voor het sap
2¼
citroen, voor het sap
2½
citroen, voor het sap
2¾
citroen, voor het sap
3
citroen, voor het sap
100g
vastkokende aardappelen
200g
vastkokende aardappelen
300g
vastkokende aardappelen
400g
vastkokende aardappelen
500g
vastkokende aardappelen
600g
vastkokende aardappelen
700g
vastkokende aardappelen
800g
vastkokende aardappelen
900g
vastkokende aardappelen
1000g
vastkokende aardappelen
1100g
vastkokende aardappelen
1200g
vastkokende aardappelen
½EL
olie
1EL
olie
1½EL
olie
2EL
olie
2½EL
olie
3EL
olie
3½EL
olie
4EL
olie
5EL
olie
5EL
olie
5EL
olie
6EL
olie
½EL
botter
1EL
botter
1½EL
botter
2EL
botter
2½EL
botter
3EL
botter
3½EL
botter
4EL
botter
5EL
botter
5EL
botter
5EL
botter
6EL
botter
50g
room
100g
room
150g
room
200g
room
250g
room
300g
room
350g
room
400g
room
450g
room
500g
room
550g
room
600g
room
½EL
zacht-pikante mosterd
1EL
zacht-pikante mosterd
1½EL
zacht-pikante mosterd
2EL
zacht-pikante mosterd
2½EL
zacht-pikante mosterd
3EL
zacht-pikante mosterd
3½EL
zacht-pikante mosterd
4EL
zacht-pikante mosterd
5EL
zacht-pikante mosterd
5EL
zacht-pikante mosterd
5EL
zacht-pikante mosterd
6EL
zacht-pikante mosterd
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje
Bereiding
1.
Was de vis, dep droog en snij in schijfjes. Besprenkel de zalmschijfjes met wat citroensap, kruid voorzichtig met peper en zout en wentel in de bloem.
2.
Schil de aardappelen, was ze en rasp ze fijn. Druk het vocht uit de geraspte aardappelen met behulp van een keukenhanddoek en kruid vervolgens met peper, zout en nootmuskaat. Bedek de zalmfilets aan één kant met de geraspte aardappel en druk goed aan. Verhit de olie en de boter in een antikleefpan en bak de zalmfilet eerst op de kant met de aardappelen goudbruin, ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Draai dan om en bak de andere kant. Neem de filets uit de pan en laat afdruipen op huishoudpapier.
3.
Voor de saus: verwarm de room in een kookpot. Meng er de mosterd en een beetje citroensap onder en mix alles luchtig met een staafmixer. Kruid met peper en zout naar smaak. Schik de zalmfilets op de borden, dresseer met de saus en garneer met de dilletwijgjes. Serveer met een groene salade als bijgerecht.
Receptinformatie
Bereidingstijd:
40 min
Afkoeltijd:
10 min
Extra tijd:
+ 10 minuten gaartijd
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Vis & zeevruchten,
Feestelijke gerechten
Eigenschappen:
zonder vlees,zonder varkensvlees
Ingrediënten
150 g bofrost* Zalmfilets, natuur
150g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
300 g bofrost* Zalmfilets, natuur
300g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
450 g bofrost* Zalmfilets, natuur
450g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
600 g bofrost* Zalmfilets, natuur
600g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
750 g bofrost* Zalmfilets, natuur
750g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
900 g bofrost* Zalmfilets, natuur
900g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1050 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1050g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1200 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1200g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1350 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1350g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1500 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1500g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1650 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1650g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1800 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1800g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(licht ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
¼
citroen, voor het sap
½
citroen, voor het sap
¾
citroen, voor het sap
1
citroen, voor het sap
1¼
citroen, voor het sap
1½
citroen, voor het sap
1¾
citroen, voor het sap
2
citroen, voor het sap
2¼
citroen, voor het sap
2½
citroen, voor het sap
2¾
citroen, voor het sap
3
citroen, voor het sap
100g
vastkokende aardappelen
200g
vastkokende aardappelen
300g
vastkokende aardappelen
400g
vastkokende aardappelen
500g
vastkokende aardappelen
600g
vastkokende aardappelen
700g
vastkokende aardappelen
800g
vastkokende aardappelen
900g
vastkokende aardappelen
1000g
vastkokende aardappelen
1100g
vastkokende aardappelen
1200g
vastkokende aardappelen
½EL
olie
1EL
olie
1½EL
olie
2EL
olie
2½EL
olie
3EL
olie
3½EL
olie
4EL
olie
5EL
olie
5EL
olie
5EL
olie
6EL
olie
½EL
botter
1EL
botter
1½EL
botter
2EL
botter
2½EL
botter
3EL
botter
3½EL
botter
4EL
botter
5EL
botter
5EL
botter
5EL
botter
6EL
botter
50g
room
100g
room
150g
room
200g
room
250g
room
300g
room
350g
room
400g
room
450g
room
500g
room
550g
room
600g
room
½EL
zacht-pikante mosterd
1EL
zacht-pikante mosterd
1½EL
zacht-pikante mosterd
2EL
zacht-pikante mosterd
2½EL
zacht-pikante mosterd
3EL
zacht-pikante mosterd
3½EL
zacht-pikante mosterd
4EL
zacht-pikante mosterd
5EL
zacht-pikante mosterd
5EL
zacht-pikante mosterd
5EL
zacht-pikante mosterd
6EL
zacht-pikante mosterd
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Versgemalen peper
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
Bloem om te bebloemen
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
vers geraspte nootmuskaat
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
dilletwijgjes ter garnering
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje
Bereiding
1.
Was de vis, dep droog en snij in schijfjes. Besprenkel de zalmschijfjes met wat citroensap, kruid voorzichtig met peper en zout en wentel in de bloem.
2.
Schil de aardappelen, was ze en rasp ze fijn. Druk het vocht uit de geraspte aardappelen met behulp van een keukenhanddoek en kruid vervolgens met peper, zout en nootmuskaat. Bedek de zalmfilets aan één kant met de geraspte aardappel en druk goed aan. Verhit de olie en de boter in een antikleefpan en bak de zalmfilet eerst op de kant met de aardappelen goudbruin, ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Draai dan om en bak de andere kant. Neem de filets uit de pan en laat afdruipen op huishoudpapier.
3.
Voor de saus: verwarm de room in een kookpot. Meng er de mosterd en een beetje citroensap onder en mix alles luchtig met een staafmixer. Kruid met peper en zout naar smaak. Schik de zalmfilets op de borden, dresseer met de saus en garneer met de dilletwijgjes. Serveer met een groene salade als bijgerecht.
Tip
Gebruik voor dit recept alleen vastkokende aardappelen, die nemen onder het bakken minder vet op dan loskokende. Wie houdt van afwisseling, kan voor de korst ook geraspte worteltjes, selder of venkel toevoegen aan de aardappelen. Het is van belang om de filets eerst in bloem te wentelen, zodat de korst tijdens het bakken goed aan de vis blijft kleven. Zet het vuur niet te hoog, dan kan er zeker niets meer misgaan. De korst moet knapperig zijn, maar mag zeker niet aanbranden.
Uw wensen en ideeën!
Wij beantwoorden graag al uw vragen betreffende onze producten en onze diensten. Uw suggesties zijn voor ons zeer belangrijk! Gebruik ons contactformulier en deel ons uw wensen en ideeën mee.
0 33/80 80 303
(Maandag tot vrijdag van 8u tot 20u en op zaterdag van 9u tot 16u)
Via onze online cataloguskan u onze producten eenvoudig en onmiddellijk bestellen.