Zalm met een korstje en hasselbackaardappelen

Receptinformatie


Bereidingstijd:
75 min
Afkoeltijd:
45 min
Extra tijd:
+ 45 minuten in de oven
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Vis & zeevruchten, Klassiekers in een nieuw jasje, Feestelijke gerechten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Ingrediënten


Aantal personen:
1 kg
middelgrote vastkokende aardappelen
2 EL
boter
600 g bofrost* Zalmfilets, natuur
600 g
bofrost*Zalmfilets, natuur (ontdooid)
½
citroen of limoen, voor het sap
1 schijf/schijven
toastbrood
1 bos(sen)
dille
1 EL
vloeibare honing
3 TL
zacht-pikante mosterd
boter om in te vetten
Zout
versgemalen witte peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de bakplaat of een groot laag bakblik in. Schil de aardappelen, was ze en maak vlak naast elkaar diepe inkepingen in de breedte, zonder volledig door te snijden. Plaats de aardappelen in de ovenvorm.
2.
Laat de boter smelten en bedruip de aardappelen ermee, strooi er nog wat zout op en bak 30 tot 35 minuten in het midden van de oven.
3.
Spoel ondertussen de vis af, dep droog, besprenkel met citroen- of limoensap en laat even intrekken. Verkruimel het toastbrood. Was de dille, schud droog en verwijder de grootste takjes. Leg enkele twijgjes dille opzij om te garneren, hak de rest fijn. Meng de toastkruimels met de honing, de azijn en de dille.
4.
Kruid de zalm met peper en zout en verdeel er de honingmosterdmengeling over. Doe de zalm bij de aardappelen in de oven en laat nog 15 minuten bakken. Schik de aardappelen en de zalm met het korstje op borden, garneer naar wens met dille en citroen- of limoenpartjes.