Vis & zeevruchten,
Klassiekers in een nieuw jasje,
Feestelijke gerechten
Eigenschappen:
zonder vlees,zonder varkensvlees
Bereiding
1.
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de bakplaat of een groot laag bakblik in. Schil de aardappelen, was ze en maak vlak naast elkaar diepe inkepingen in de breedte, zonder volledig door te snijden. Plaats de aardappelen in de ovenvorm.
2.
Laat de boter smelten en bedruip de aardappelen ermee, strooi er nog wat zout op en bak 30 tot 35 minuten in het midden van de oven.
3.
Spoel ondertussen de vis af, dep droog, besprenkel met citroen- of limoensap en laat even intrekken. Verkruimel het toastbrood. Was de dille, schud droog en verwijder de grootste takjes. Leg enkele twijgjes dille opzij om te garneren, hak de rest fijn. Meng de toastkruimels met de honing, de azijn en de dille.
4.
Kruid de zalm met peper en zout en verdeel er de honingmosterdmengeling over. Doe de zalm bij de aardappelen in de oven en laat nog 15 minuten bakken. Schik de aardappelen en de zalm met het korstje op borden, garneer naar wens met dille en citroen- of limoenpartjes.
Tip
Aan dit visgerecht kan ook perfect een sausje worden toegevoegd, bijvoorbeeld een kruidige verfijnde roomsaus: meng 150 ml groentebouillon met 150 g room, kruid met cayennepeper, zout en een snufje vers geraspte nootmuskaat, en giet het over de aardappelen nog voordat ze in de oven gaan. De saus kan naar smaak nog worden verrijkt met knoflook en tijm, er kunnen zelfs in boter gefruite uienblokjes aan worden toegevoegd. Een snufje saffraan ten slotte maakt van het gerecht het spreekwoordelijke neusje van de zalm.
Ingrediënten
¼kg
middelgrote vastkokende aardappelen
½kg
middelgrote vastkokende aardappelen
¾kg
middelgrote vastkokende aardappelen
1kg
middelgrote vastkokende aardappelen
1¼kg
middelgrote vastkokende aardappelen
1½kg
middelgrote vastkokende aardappelen
1¾kg
middelgrote vastkokende aardappelen
2kg
middelgrote vastkokende aardappelen
2¼kg
middelgrote vastkokende aardappelen
2½kg
middelgrote vastkokende aardappelen
2¾kg
middelgrote vastkokende aardappelen
3kg
middelgrote vastkokende aardappelen
½EL
boter
1EL
boter
1½EL
boter
2EL
boter
2½EL
boter
3EL
boter
3½EL
boter
4EL
boter
5EL
boter
5EL
boter
5EL
boter
6EL
boter
150 g bofrost* Zalmfilets, natuur
150g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
300 g bofrost* Zalmfilets, natuur
300g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
450 g bofrost* Zalmfilets, natuur
450g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
600 g bofrost* Zalmfilets, natuur
600g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
750 g bofrost* Zalmfilets, natuur
750g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
900 g bofrost* Zalmfilets, natuur
900g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1050 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1050g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1200 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1200g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1350 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1350g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1500 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1500g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1650 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1650g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1800 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1800g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
0,12
citroen of limoen, voor het sap
¼
citroen of limoen, voor het sap
0,38
citroen of limoen, voor het sap
½
citroen of limoen, voor het sap
0,62
citroen of limoen, voor het sap
¾
citroen of limoen, voor het sap
0,88
citroen of limoen, voor het sap
1
citroen of limoen, voor het sap
1,12
citroen of limoen, voor het sap
1¼
citroen of limoen, voor het sap
1,38
citroen of limoen, voor het sap
1½
citroen of limoen, voor het sap
¼schijf/schijven
toastbrood
½schijf/schijven
toastbrood
¾schijf/schijven
toastbrood
1schijf/schijven
toastbrood
1¼schijf/schijven
toastbrood
1½schijf/schijven
toastbrood
1¾schijf/schijven
toastbrood
2schijf/schijven
toastbrood
2¼schijf/schijven
toastbrood
2½schijf/schijven
toastbrood
2¾schijf/schijven
toastbrood
3schijf/schijven
toastbrood
¼bos(sen)
dille
½bos(sen)
dille
¾bos(sen)
dille
1bos(sen)
dille
1¼bos(sen)
dille
1½bos(sen)
dille
1¾bos(sen)
dille
2bos(sen)
dille
2¼bos(sen)
dille
2½bos(sen)
dille
2¾bos(sen)
dille
3bos(sen)
dille
¼EL
vloeibare honing
½EL
vloeibare honing
¾EL
vloeibare honing
1EL
vloeibare honing
1¼EL
vloeibare honing
1½EL
vloeibare honing
1¾EL
vloeibare honing
2EL
vloeibare honing
2¼EL
vloeibare honing
2½EL
vloeibare honing
2¾EL
vloeibare honing
3EL
vloeibare honing
¾TL
zacht-pikante mosterd
1½TL
zacht-pikante mosterd
2¼TL
zacht-pikante mosterd
3TL
zacht-pikante mosterd
3¾TL
zacht-pikante mosterd
5TL
zacht-pikante mosterd
5TL
zacht-pikante mosterd
6TL
zacht-pikante mosterd
6¾TL
zacht-pikante mosterd
7½TL
zacht-pikante mosterd
8¼TL
zacht-pikante mosterd
10TL
zacht-pikante mosterd
boter om in te vetten
boter om in te vetten
boter om in te vetten
boter om in te vetten
boter om in te vetten
boter om in te vetten
boter om in te vetten
boter om in te vetten
boter om in te vetten
boter om in te vetten
boter om in te vetten
boter om in te vetten
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje
Bereiding
1.
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de bakplaat of een groot laag bakblik in. Schil de aardappelen, was ze en maak vlak naast elkaar diepe inkepingen in de breedte, zonder volledig door te snijden. Plaats de aardappelen in de ovenvorm.
2.
Laat de boter smelten en bedruip de aardappelen ermee, strooi er nog wat zout op en bak 30 tot 35 minuten in het midden van de oven.
3.
Spoel ondertussen de vis af, dep droog, besprenkel met citroen- of limoensap en laat even intrekken. Verkruimel het toastbrood. Was de dille, schud droog en verwijder de grootste takjes. Leg enkele twijgjes dille opzij om te garneren, hak de rest fijn. Meng de toastkruimels met de honing, de azijn en de dille.
4.
Kruid de zalm met peper en zout en verdeel er de honingmosterdmengeling over. Doe de zalm bij de aardappelen in de oven en laat nog 15 minuten bakken. Schik de aardappelen en de zalm met het korstje op borden, garneer naar wens met dille en citroen- of limoenpartjes.
Receptinformatie
Bereidingstijd:
75 min
Afkoeltijd:
45 min
Extra tijd:
+ 45 minuten in de oven
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Vis & zeevruchten,
Klassiekers in een nieuw jasje,
Feestelijke gerechten
Eigenschappen:
zonder vlees,zonder varkensvlees
Ingrediënten
¼kg
middelgrote vastkokende aardappelen
½kg
middelgrote vastkokende aardappelen
¾kg
middelgrote vastkokende aardappelen
1kg
middelgrote vastkokende aardappelen
1¼kg
middelgrote vastkokende aardappelen
1½kg
middelgrote vastkokende aardappelen
1¾kg
middelgrote vastkokende aardappelen
2kg
middelgrote vastkokende aardappelen
2¼kg
middelgrote vastkokende aardappelen
2½kg
middelgrote vastkokende aardappelen
2¾kg
middelgrote vastkokende aardappelen
3kg
middelgrote vastkokende aardappelen
½EL
boter
1EL
boter
1½EL
boter
2EL
boter
2½EL
boter
3EL
boter
3½EL
boter
4EL
boter
5EL
boter
5EL
boter
5EL
boter
6EL
boter
150 g bofrost* Zalmfilets, natuur
150g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
300 g bofrost* Zalmfilets, natuur
300g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
450 g bofrost* Zalmfilets, natuur
450g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
600 g bofrost* Zalmfilets, natuur
600g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
750 g bofrost* Zalmfilets, natuur
750g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
900 g bofrost* Zalmfilets, natuur
900g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1050 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1050g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1200 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1200g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1350 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1350g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1500 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1500g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1650 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1650g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
1800 g bofrost* Zalmfilets, natuur
1800g
bofrost*Zalmfilets, natuur
(ontdooid)
Het product is momenteel niet beschikbaar
0,12
citroen of limoen, voor het sap
¼
citroen of limoen, voor het sap
0,38
citroen of limoen, voor het sap
½
citroen of limoen, voor het sap
0,62
citroen of limoen, voor het sap
¾
citroen of limoen, voor het sap
0,88
citroen of limoen, voor het sap
1
citroen of limoen, voor het sap
1,12
citroen of limoen, voor het sap
1¼
citroen of limoen, voor het sap
1,38
citroen of limoen, voor het sap
1½
citroen of limoen, voor het sap
¼schijf/schijven
toastbrood
½schijf/schijven
toastbrood
¾schijf/schijven
toastbrood
1schijf/schijven
toastbrood
1¼schijf/schijven
toastbrood
1½schijf/schijven
toastbrood
1¾schijf/schijven
toastbrood
2schijf/schijven
toastbrood
2¼schijf/schijven
toastbrood
2½schijf/schijven
toastbrood
2¾schijf/schijven
toastbrood
3schijf/schijven
toastbrood
¼bos(sen)
dille
½bos(sen)
dille
¾bos(sen)
dille
1bos(sen)
dille
1¼bos(sen)
dille
1½bos(sen)
dille
1¾bos(sen)
dille
2bos(sen)
dille
2¼bos(sen)
dille
2½bos(sen)
dille
2¾bos(sen)
dille
3bos(sen)
dille
¼EL
vloeibare honing
½EL
vloeibare honing
¾EL
vloeibare honing
1EL
vloeibare honing
1¼EL
vloeibare honing
1½EL
vloeibare honing
1¾EL
vloeibare honing
2EL
vloeibare honing
2¼EL
vloeibare honing
2½EL
vloeibare honing
2¾EL
vloeibare honing
3EL
vloeibare honing
¾TL
zacht-pikante mosterd
1½TL
zacht-pikante mosterd
2¼TL
zacht-pikante mosterd
3TL
zacht-pikante mosterd
3¾TL
zacht-pikante mosterd
5TL
zacht-pikante mosterd
5TL
zacht-pikante mosterd
6TL
zacht-pikante mosterd
6¾TL
zacht-pikante mosterd
7½TL
zacht-pikante mosterd
8¼TL
zacht-pikante mosterd
10TL
zacht-pikante mosterd
boter om in te vetten
boter om in te vetten
boter om in te vetten
boter om in te vetten
boter om in te vetten
boter om in te vetten
boter om in te vetten
boter om in te vetten
boter om in te vetten
boter om in te vetten
boter om in te vetten
boter om in te vetten
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
Zout
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
versgemalen witte peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje
Bereiding
1.
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de bakplaat of een groot laag bakblik in. Schil de aardappelen, was ze en maak vlak naast elkaar diepe inkepingen in de breedte, zonder volledig door te snijden. Plaats de aardappelen in de ovenvorm.
2.
Laat de boter smelten en bedruip de aardappelen ermee, strooi er nog wat zout op en bak 30 tot 35 minuten in het midden van de oven.
3.
Spoel ondertussen de vis af, dep droog, besprenkel met citroen- of limoensap en laat even intrekken. Verkruimel het toastbrood. Was de dille, schud droog en verwijder de grootste takjes. Leg enkele twijgjes dille opzij om te garneren, hak de rest fijn. Meng de toastkruimels met de honing, de azijn en de dille.
4.
Kruid de zalm met peper en zout en verdeel er de honingmosterdmengeling over. Doe de zalm bij de aardappelen in de oven en laat nog 15 minuten bakken. Schik de aardappelen en de zalm met het korstje op borden, garneer naar wens met dille en citroen- of limoenpartjes.
Tip
Aan dit visgerecht kan ook perfect een sausje worden toegevoegd, bijvoorbeeld een kruidige verfijnde roomsaus: meng 150 ml groentebouillon met 150 g room, kruid met cayennepeper, zout en een snufje vers geraspte nootmuskaat, en giet het over de aardappelen nog voordat ze in de oven gaan. De saus kan naar smaak nog worden verrijkt met knoflook en tijm, er kunnen zelfs in boter gefruite uienblokjes aan worden toegevoegd. Een snufje saffraan ten slotte maakt van het gerecht het spreekwoordelijke neusje van de zalm.
Uw wensen en ideeën!
Wij beantwoorden graag al uw vragen betreffende onze producten en onze diensten. Uw suggesties zijn voor ons zeer belangrijk! Gebruik ons contactformulier en deel ons uw wensen en ideeën mee.
0 33/80 80 303
(Maandag tot vrijdag van 8u tot 20u en op zaterdag van 9u tot 16u)
Via onze online cataloguskan u onze producten eenvoudig en onmiddellijk bestellen.