Thaise soep

Receptinformatie


Bereidingstijd:
45 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Vis & zeevruchten, Soepen en stoofpotten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Bereiding

1.
Leg de bevroren kabeljauwfilets op een bord, dek af met huishoudfolie en laat een nacht ontdooien in de koelkast. Spoel de volgende dag af met koud water, dep droog met huishoudpapier en snij in blokjes van ongeveer 2 cm.
2.
Was en schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
3.
Breng het water aan de kook en voeg de aardappelblokjes, de knoflook, de bevroren uienblokjes, soepgroenten en bloemkoolroosjes toe en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pot en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg na 10 minuten de kabeljauwstukjes toe.
4.
Meng de currypasta, het currypoeder, de kurkuma, vissaus, suiker en kokosmelk bij elkaar en doe alles bij de warme vissoep. Laat 5 minuten rusten op laag vuur. Smaak af met de vleesbouillon en dien warm op.
Tip
Er kan ook wat basmatirijst worden toegevoegd aan de soep. De exotische kruiden zijn te vinden in de meeste grote supermarkten of bij Aziatische kruideniers.

Ingrediënten


Aantal personen:
3 Stück
2
middelgrote aardappelen
1 Knolle(n)
knoflook (of minder naar smaak)
1 l
water
30 g
120 g
80 g
bofrost*Bloemkoolroosjes 1200 g
1 EL
zout
1 TL
peper
1 EL
currypasta (pikant of niet pikant, naar wens)
1 EL
currypoeder
2 TL
kurkuma
2 EL
vissaus (van de winkel)
1 EL
suiker
1 Dose(n)
kokosmelk
2 EL
instant vleesbouillon met stukjes
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje