Reef-and-Beef burger met dragon-aioli

Receptinformatie


Bereidingstijd:
35 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Vis & zeevruchten, Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:

Bereiding

 1. Laat de rumpsteaks in hun verpakking ongeveer 1,5 uur ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 6 uur) en de garnalen ongeveer 2 uur op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 4 uur).
 2. Voor de aioli moeten alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Pel de knoflook en doe samen met het ei, de mosterd, de kruiden en het limoensap in een hoge kom en mix met een staafmixer. Voeg beetje bij beetje de olie toe tot de aioli smeuïg is. Roer er ten slotte de dragon onder.
 3. Voor de topping: was de rucola, schud droog en verwijder de harde steeltjes. Snij de hamburgerbroodjes open en zet ze nog even in een voorverwarmde oven op 180 °C (boven-/onderwarmte, 160 °C heteluchtoven) of toast ze kort in de broodrooster. Verhit de olie in een antikleefpan. Bak de zuiderse aardappelpartjes 9 minuten op middelhoog vuur, schep regelmatig om.
 4. Was de ontdooide garnalen, dep ze droog en kruid ze. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de garnalen 2 à 3 minuten, draai ze regelmatig om. Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak de ontdooide rumpsteaks op middelhoog vuur tot de gewenste cuisson (zie de tip).
 5. Smeer de aioli op de broodjes. Leg er eerst wat rucola op, dan de rumpsteaks en de reuzengarnalen. Doe er naar smaak nog wat uienringen en tomatenschijfjes op en kruid af met de pepermengeling. Prik de bovenkant van de broodjes eventueel vast met een houten stokje. Doe de rest van de aioli bij de zuiderse aardappelpartjes.

Ingrediënten


Aantal personen:
600 g bofrost* Minirumsteaks, gemarineerd
600 g
bofrost*Minirumsteaks, gemarineerd
200 g bofrost* Gepelde reuzengarnalen 'groot kaliber'
200 g
2 teen/tenen bofrost* Fijngesneden knoflook
2 teen/tenen
1 stuk(ken)
ei
1 TL
Dijonmosterd
2 snufje(s)
zwarte peper
2 snufje(s)
zout
1 TL
limoensap
300 ml
olijfolie
1 TL
dragonblaadjes
50 g
rucola
4 stuk(ken) bofrost* 'Piccolo' broodjes
4 stuk(ken)
7 EL
plantaardige olie
800 g bofrost* Zuiderse aardappelpartjes
800 g
1 stuk(ken)
rode ui in ringen
2 stuk(ken)
tomatenschijfjes
1 snufje
peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
1. Laat de rumpsteaks in hun verpakking ongeveer 1,5 uur ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 6 uur) en de garnalen ongeveer 2 uur op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 4 uur).
2.
2. Voor de aioli moeten alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Pel de knoflook en doe samen met het ei, de mosterd, de kruiden en het limoensap in een hoge kom en mix met een staafmixer. Voeg beetje bij beetje de olie toe tot de aioli smeuïg is. Roer er ten slotte de dragon onder.
3.
3. Voor de topping: was de rucola, schud droog en verwijder de harde steeltjes. Snij de hamburgerbroodjes open en zet ze nog even in een voorverwarmde oven op 180 °C (boven-/onderwarmte, 160 °C heteluchtoven) of toast ze kort in de broodrooster. Verhit de olie in een antikleefpan. Bak de zuiderse aardappelpartjes 9 minuten op middelhoog vuur, schep regelmatig om.
4.
4. Was de ontdooide garnalen, dep ze droog en kruid ze. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de garnalen 2 à 3 minuten, draai ze regelmatig om. Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak de ontdooide rumpsteaks op middelhoog vuur tot de gewenste cuisson (zie de tip).
5.
5. Smeer de aioli op de broodjes. Leg er eerst wat rucola op, dan de rumpsteaks en de reuzengarnalen. Doe er naar smaak nog wat uienringen en tomatenschijfjes op en kruid af met de pepermengeling. Prik de bovenkant van de broodjes eventueel vast met een houten stokje. Doe de rest van de aioli bij de zuiderse aardappelpartjes.