Kabeljauwfilet in een aardappeljasje

Receptinformatie


Bereidingstijd:
60 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Vis & zeevruchten, voor kinderen
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Bereiding

1.
Leg de bevroren kabeljauwfilets op een bord, dek af met huishoudfolie en laat een nacht ontdooien in de koelkast. Spoel de filets de volgende dag af met koud water, dep ze droog met huishoudpapier en kruid flink met peper en zeezout. Snij de kabeljauwfilets in blokjes, wentel de blokjes in de bloem en strijk er een dun laagje mosterd over.
2.
Was de aardappelen en rasp ze met een grove rasp, druk het water eruit en voeg zout toe. Wentel de kabeljauwblokjes in de geraspte aardappelen en druk goed aan.
3.
Verwarm de olie in een antikleefpan en bak de kabeljauwblokjes op beide kanten in ong. 4 minuten goudbruin – wees voorzichtig bij het omdraaien. Haal ze uit de pan en laat ze afdruipen op huishoudpapier.
4.
Voor de saus: doe de room in een kleine kookpot of steelpan en laat zachtjes koken. Voeg de olijfolie en het citroensap toe, kruid met peper en zout, voeg ook de groentebouillon en wat suiker toe. Meng er ten slotte de boter en de bevroren peterselie onder.
5.
Serveer de gebakken kabeljauwblokjes samen met de saus.

Ingrediënten


Aantal personen:
600 g
60 g
bloem
2 EL
pikante mosterd
500 g
vastkokende aardappelen
50 g
boter
200 g
dikke room
4 EL
olijfolie
½
citroen, voor het sap
½ TL
instant groentebouillon met stukjes
1 Prise(n)
suiker
40 g
boter
2 EL
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje