Kabeljauw met een kruidenkorstje en groentemengeling met asperges

Receptinformatie


Bereidingstijd:
20 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Vis & zeevruchten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Bereiding

 1 Leg de visfilets naast elkaar op een bord, dek ze af en laat ze 2 uur ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 6 uur). Spoel ze daarna af onder koud stromend water en dep droog.
 2 Voor de kruidenkorst: was de kruiden, schud droog en hak fijn. Hou wat peterselie opzij. Laat de boter smelten in een kookpot en fruit de uienblokjes. Meng de uien, boter, kruiden, mosterd en het paneermeel in een kom en kruid af met peper en zout.
 3 Verwarm de oven voor op 200 °C (boven-/onderwarmte, 180 °C heteluchtoven). Kruid beide kanten van de visfilets en wentel ze in de bloem. Schud het teveel aan bloem eraf en bak de vis kort op elke kant in een hete pan met olie. Verdeel de kruidenpanade over de filets en druk lichtjes aan. Gaar de vis ongeveer 8 minuten in het midden van de oven.
 4 Breng ondertussen een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook voor de groentemengeling met asperges. Voeg de bevroren groenten toe, breng terug aan de kook, zet het vuur lager en laat ongeveer 8 minuten afgedekt garen. Giet het kookvocht weg. Meng de boter onder de groenten en schik ze dan bij de vis. Strooi er nog wat peterselie over en werk af met gegrilde limoenschijfjes.

Ingrediënten


Aantal personen:
4 stuk(ken) bofrost* Kabeljauwfilets, natuur
4 stuk(ken)
1 bos(sen)
platte peterselie
6 blad/bladeren
citroenmelisse
3 EL
boter
1 EL bofrost* Uienblokjes
1 EL
50 g
paneermeel
1 TL
dijonmosterd
2 snufje(s)
zout
1 snufje
witte peper
1 EL
bloem
2 EL
plantaardige olie
1 stuk(ken)
gegrilde limoenschijfjes
600 g bofrost* Groentemengeling met asperges
600 g
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
1 Leg de visfilets naast elkaar op een bord, dek ze af en laat ze 2 uur ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 6 uur). Spoel ze daarna af onder koud stromend water en dep droog.
2.
2 Voor de kruidenkorst: was de kruiden, schud droog en hak fijn. Hou wat peterselie opzij. Laat de boter smelten in een kookpot en fruit de uienblokjes. Meng de uien, boter, kruiden, mosterd en het paneermeel in een kom en kruid af met peper en zout.
3.
3 Verwarm de oven voor op 200 °C (boven-/onderwarmte, 180 °C heteluchtoven). Kruid beide kanten van de visfilets en wentel ze in de bloem. Schud het teveel aan bloem eraf en bak de vis kort op elke kant in een hete pan met olie. Verdeel de kruidenpanade over de filets en druk lichtjes aan. Gaar de vis ongeveer 8 minuten in het midden van de oven.
4.
4 Breng ondertussen een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook voor de groentemengeling met asperges. Voeg de bevroren groenten toe, breng terug aan de kook, zet het vuur lager en laat ongeveer 8 minuten afgedekt garen. Giet het kookvocht weg. Meng de boter onder de groenten en schik ze dan bij de vis. Strooi er nog wat peterselie over en werk af met gegrilde limoenschijfjes.