Vegan barbecue- en dipsauzen

Receptinformatie


Bereidingstijd:
60 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Mangochutney Verhit de olijfolie en fruit de ui samen met de knoflook aan tot hij licht glazig ziet. Voeg de mangoblokjes en de Spaanse peper toe, blus met de appelazijn, ahornsiroop en mangosap en laat op een middelhoog vuur ongeveer 10 min. inkoken tot een romige consistentie. Schil en rasp de gember, voeg toe aan de chutney met de fijngesneden koriander en de sesamzaadjes, en breng op smaak met peper en zout. De Spaanse peper kan naar smaak worden toegevoegd.
 Barbecuesaus Fruit de uienblokjes en de knoflook in de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de overige ingrediënten toe en laat 30 minuten sudderen op middelhoog vuur. Roer regelmatig goed om. Pureer de ingedikte saus met een staafmixer tot een gladde massa en giet ze in kleine potjes.
 De mojo verde Spoel de paprika af en snij ze in kleine stukjes. Was de koriander en tijm en haal de blaadjes van de steeltjes. Doe de paprika, de koriander- en tijmblaadjes, de peterselie, de knoflook en het citroensap in een blender en mix op hoge snelheid. Voeg dan de olijfolie toe en mix verder op een lage snelheid. De mojo-saus moet vloeibaarder zijn dan pesto. Als de saus te dik is, voeg dan iets meer olijfolie toe. Kruid af met peper en zout.

Ingrediënten


Aantal personen:
2 EL
olijfolie
50 g bofrost* Uienblokjes
50 g
bofrost*Uienblokjes
20 g bofrost* Fijngesneden knoflook
20 g
400 g bofrost* Mangoblokjes
400 g
½ TL
fijngesneden rode Spaanse peper
2 EL
appelazijn
1 EL
ahornsiroop
100 ml
mangosap
5 g
verse gember
2 EL
fijngesneden koriander
1 EL
sesamzaadjes
2 EL
olijfolie
50 g bofrost* Uienblokjes
50 g
bofrost*Uienblokjes
20 g bofrost* Fijngesneden knoflook
20 g
300 g bofrost* Rodevruchtenmix
300 g
bofrost*Rodevruchtenmix
50 ml
ahornsiroop
4 EL
appelazijn
2 TL
gerookt zout
1 stuk(ken)
groene paprika
1 bos(sen)
koriander
2 stengel(s)
tijm
20 g bofrost* Gehakte peterselie
20 g
20 g bofrost* Fijngesneden knoflook
20 g
60 ml
citroensap
100 ml
olijfolie
peper, zout
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Mangochutney Verhit de olijfolie en fruit de ui samen met de knoflook aan tot hij licht glazig ziet. Voeg de mangoblokjes en de Spaanse peper toe, blus met de appelazijn, ahornsiroop en mangosap en laat op een middelhoog vuur ongeveer 10 min. inkoken tot een romige consistentie. Schil en rasp de gember, voeg toe aan de chutney met de fijngesneden koriander en de sesamzaadjes, en breng op smaak met peper en zout. De Spaanse peper kan naar smaak worden toegevoegd.
2.
Barbecuesaus Fruit de uienblokjes en de knoflook in de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de overige ingrediënten toe en laat 30 minuten sudderen op middelhoog vuur. Roer regelmatig goed om. Pureer de ingedikte saus met een staafmixer tot een gladde massa en giet ze in kleine potjes.
3.
De mojo verde Spoel de paprika af en snij ze in kleine stukjes. Was de koriander en tijm en haal de blaadjes van de steeltjes. Doe de paprika, de koriander- en tijmblaadjes, de peterselie, de knoflook en het citroensap in een blender en mix op hoge snelheid. Voeg dan de olijfolie toe en mix verder op een lage snelheid. De mojo-saus moet vloeibaarder zijn dan pesto. Als de saus te dik is, voeg dan iets meer olijfolie toe. Kruid af met peper en zout.