Rustieke frittata met emmentaler & geroosterd brood

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten, Klassiekers in een nieuw jasje, Soepen en stoofpotten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Bak de broodjes af in de oven, laat ze afkoelen en snij ze doormidden. Mix 1 el fijngesneden knoflook met 2 el olijfolie.
 Warm de spinazie op in een kookpot tot al het vocht is ingekookt, samen met de uienblokjes, de 2 el knoflook, 2 el olijfolie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak. Breng later eventueel nog verder op smaak met zout.
 Schil intussen de aardappelen, snij ze in blokjes van 1 cm en breng 1 l gezouten water aan de kook. Blancheer er vervolgens de aardappelen en broccoli in tot ze beetgaar zijn. Giet af en leg meteen in een ovenschaal.
 Mix de eieren met de melk, peper, zout, cayennepeper en nootmuskaat, meng ook de spinazie eronder en voeg alles toe aan de ovenschaal. Breek of snij de kaas in kleine stukjes en meng onder de andere ingrediënten.
 Bak de ovenschotel ongeveer 45 min op 160 °C hete lucht in een voorverwarmde oven. Bestrijk de broodjes met de knoflookolie en laat ze 10-15 minuten bakken in de oven tot ze knapperig zijn.

Ingrediënten


Aantal personen:
8 stuk(s)
eieren
200 ml
melk
100 g
Emmentaler
380 g
vastkokende aardappelen
400 g bofrost* Bladspinazie
400 g
240 g bofrost* Broccoliroosjes 1000 g
240 g
3 EL bofrost* Uienblokjes
3 EL
bofrost*Uienblokjes
4 stuk(s) bofrost* Rustieke broodjes, wit en met granen
4 stuk(s)
3 EL bofrost* Fijngesneden knoflook
3 EL
4 EL
olijolie
peper, zout, cayennepeper, nootmuskaat
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Bak de broodjes af in de oven, laat ze afkoelen en snij ze doormidden. Mix 1 el fijngesneden knoflook met 2 el olijfolie.
2.
Warm de spinazie op in een kookpot tot al het vocht is ingekookt, samen met de uienblokjes, de 2 el knoflook, 2 el olijfolie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak. Breng later eventueel nog verder op smaak met zout.
3.
Schil intussen de aardappelen, snij ze in blokjes van 1 cm en breng 1 l gezouten water aan de kook. Blancheer er vervolgens de aardappelen en broccoli in tot ze beetgaar zijn. Giet af en leg meteen in een ovenschaal.
4.
Mix de eieren met de melk, peper, zout, cayennepeper en nootmuskaat, meng ook de spinazie eronder en voeg alles toe aan de ovenschaal. Breek of snij de kaas in kleine stukjes en meng onder de andere ingrediënten.
5.
Bak de ovenschotel ongeveer 45 min op 160 °C hete lucht in een voorverwarmde oven. Bestrijk de broodjes met de knoflookolie en laat ze 10-15 minuten bakken in de oven tot ze knapperig zijn.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.