kipburger

Receptinformatie


Bereidingstijd:
35 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten, Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:

Bereiding

 Verwarm de oven voor tot 230°C (heteluchtoven 200°C). Ondertussen het gewenste aantal broodjes een tiental minuten laten ontdooien. De broodjes op een bakrooster in het midden van de oven schuiven en de temperatuur verlagen tot 210°C (heteluchtoven 180°C). De broodjes 10 minuten afbakken. Bevochtig elk broodje vóór het bakken met wat water. Hierdoor wordt de korst knapperiger.
 De tomaat wassen en in schijfjes snijden.
 De rucola salade goed wassen
 De gucamole enkele minuten in de microgolf laten ontdooien en met de vork pureren.
 De olijfolie in de pan verwarmen en de diepgevroren kipburgers ca. 14 min op een voorverwarmde grillpan leggen en 14 minuten op middelhoog vuur in de pan bakken. Regelmatig omdraaien. Laat hierna op keukenpapier uitlekken.
 De broodjes halveren en beleggen met enkele blaadjes rucola salade, de gebakken kipburger, plakje tomaat, wat guacamole en werk af met een eetlepel sweet-chilisaus.

Ingrediënten


Aantal personen:
4 stuk(s) bofrost* Kipburgers
4 stuk(s)
4 stuk(s) bofrost* Rustieke broodjes, wit en bruin
4 stuk(s)
1 zak(ken) bofrost* Guacamole
1 zak(ken)
bofrost*Guacamole
1
tomaat
4 EL
sweet-chilisaus
blad/bladeren
rucola salade
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Verwarm de oven voor tot 230°C (heteluchtoven 200°C). Ondertussen het gewenste aantal broodjes een tiental minuten laten ontdooien. De broodjes op een bakrooster in het midden van de oven schuiven en de temperatuur verlagen tot 210°C (heteluchtoven 180°C). De broodjes 10 minuten afbakken. Bevochtig elk broodje vóór het bakken met wat water. Hierdoor wordt de korst knapperiger.
2.
De tomaat wassen en in schijfjes snijden.
3.
De rucola salade goed wassen
4.
De gucamole enkele minuten in de microgolf laten ontdooien en met de vork pureren.
5.
De olijfolie in de pan verwarmen en de diepgevroren kipburgers ca. 14 min op een voorverwarmde grillpan leggen en 14 minuten op middelhoog vuur in de pan bakken. Regelmatig omdraaien. Laat hierna op keukenpapier uitlekken.
6.
De broodjes halveren en beleggen met enkele blaadjes rucola salade, de gebakken kipburger, plakje tomaat, wat guacamole en werk af met een eetlepel sweet-chilisaus.