Erwtenpancakes met avocadomousse, gepocheerd ei en zalm

Receptinformatie


Bereidingstijd:
40 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten, Vis & zeevruchten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Bereiding

 Laat de gerookte zalm 's nachts ontdooien in de koelkast.
 Laat de erwten 5 minuten koken in gezouten water. Snij ondertussen de lente-ui in ringetjes.
 Pureer de erwten, de lente-ui, de melk, de twee eieren, de speltbloem, peper en zout en de nootmuskaat tot een deegtextuur.
 Verhit de olie in een pan. Bak 4 porties deeg 4 minuten op elke kant op een matig vuur. Herhaal met de rest van het deeg.
 Haal het vruchtvlees van de avocado uit de schil en plet het met een vork. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Voeg de helft van het sap, de zeste en de kruiden bij de avocadopulp en meng goed. Kruid af met peper en zout.
 Breng water met zout en azijn aan de kook in een pot. Breek de overige 4 eieren en doe de inhoud in een mok. Maak met een lepel een draaikolk in het water en voeg de eieren een na een voorzichtig toe. Laat ze 4 minuten garen in zacht kokend water.
 Hak de bieslook fijn. Leg telkens twee pancakes op een bord en smeer er avocadomousse op. Werk telkens af met een gepocheerd ei en een plakje gerookte zalm. Werk de pancakes tot slot af met de fijngehakte bieslook.

Ingrediënten


Aantal personen:
150 g bofrost* Gerookte Noorse zalm
150 g
bofrost*Gerookte Noorse zalm
400 g bofrost* Erwten, extra zacht 500 g
400 g
2
lente-uien
40 ml
melk
6 bofrost* BIO eieren
6
bofrost*BIO eieren
40 g
volkorenbloem
2 snufje(s)
peper & zout
1 TL
nootmuskaat
1 EL
koolzadolie
2
Avocados
1
citroen
2 EL bofrost* Mediterrane kruidenmix
2 EL
15 g
bieslook
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de gerookte zalm 's nachts ontdooien in de koelkast.
2.
Laat de erwten 5 minuten koken in gezouten water. Snij ondertussen de lente-ui in ringetjes.
3.
Pureer de erwten, de lente-ui, de melk, de twee eieren, de speltbloem, peper en zout en de nootmuskaat tot een deegtextuur.
4.
Verhit de olie in een pan. Bak 4 porties deeg 4 minuten op elke kant op een matig vuur. Herhaal met de rest van het deeg.
5.
Haal het vruchtvlees van de avocado uit de schil en plet het met een vork. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Voeg de helft van het sap, de zeste en de kruiden bij de avocadopulp en meng goed. Kruid af met peper en zout.
6.
Breng water met zout en azijn aan de kook in een pot. Breek de overige 4 eieren en doe de inhoud in een mok. Maak met een lepel een draaikolk in het water en voeg de eieren een na een voorzichtig toe. Laat ze 4 minuten garen in zacht kokend water.
7.
Hak de bieslook fijn. Leg telkens twee pancakes op een bord en smeer er avocadomousse op. Werk telkens af met een gepocheerd ei en een plakje gerookte zalm. Werk de pancakes tot slot af met de fijngehakte bieslook.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers
Thuislevering Levering aan huis wanneer het jou past
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, nemen wij het terug en betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.