Aardappelpartjes met paprikarelish

Receptinformatie


Bereidingstijd:
25 min
Extra tijd:
+ 15 minuten voorbereidingstijd
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

1.
Laat de paprikareepjes 5 minuten ontdooien en snij ze in blokjes. Doe de passata, de uien- en paprikablokjes, de azijn, suiker, zout en olijfolie in een kookpot, breng alles aan de kook en laat onder regelmatig roeren 12 tot 15 minuten garen tot de ingrediënten zacht zijn. Kruid met een snufje cayennepeper. Was de tijm en schud droog. Voeg de tijm en de knoflook toe en haal de pot van het vuur. Haal de tijm en knoflook er weer uit, en kruid de relish indien nodig nog met zout, suiker en azijn
2.
Bak de bevroren zuiderse aardappelpartjes 8 minuten in een pan met olie op middelhoog vuur en laat ze afdruipen op huishoudpapier.
3.
Schik de aardappelpartjes met de paprikarelish samen op een bord of afzonderlijk in kommetjes.
Tip
De relish is nog enkele weken houdbaar in de koelkast als hij nog warm in inmaakglas wordt gedaan.

Ingrediënten


Aantal personen:
300 g
bofrost*Paprikareepjes
100 g
passata
100 g
2 EL
wijnazijn
1 EL
bruine suiker
2 EL
olijfolie
1 Zweig(e)
verse tijm
½ Zehe(n)
knoflook, geschild
800 g
2 EL
olie
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje