Veldsla met kipreepjes

Receptinformatie


Bereidingstijd:
15 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Salades, Snacks & kleine gerechten, Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Ingrediënten


Aantal personen:
2 stuk(ken) bofrost* Kippenborstfilets, natuur
2 stuk(ken)
200 g
veldsla
1 EL
boter
2 EL
balsamicoazijn
4 EL
raapzaadolie
Zout
Versgemalen peper
Suiker
Mierikswortel met room (uit een potje)
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Spoel het kippenvlees af, dep het droog met huishoudrol en snij in reepjes. Maak de veldsla schoon, haal de harde stukken eruit, spoel af en zwier droog.
2.
Laat de boter smelten in een pan en bak de kippenreepjes aan tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
3.
Meng de rode bosbessen onder de mierikswortel met room. Meng de azijn met peper, zout en wat suiker, en klop er beetje bij beetje de olie onder. Doe de vinaigrette bij de veldsla en schik op de borden. Leg de kippenreepjes erop en schep er telkens een lepel mierikswortel met room en rode bosbessen bij of serveer apart.