Krokante koolrabischnitzel met vegan mayonaise en tomatensalade

Receptinformatie


Bereidingstijd:
40 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Salades, Snacks & kleine gerechten, Klassiekers in een nieuw jasje
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Voor de tomatensalade: laat de tomaten een nacht ontdooien. Snij de ui in dunne ringen en meng in een kom met de azijn, de helft van de olijfolie en de ontdooide tomaten. Kruid af met peper en zout. Laat marineren tot etenstijd.
 Voor de koolrabischnitzels: breng gezouten water aan de kook. Schil de koolrabi en snij in 1 cm dikke plakken. Leg de plakken ongeveer 2 minuten in het kokende gezouten water. Dep daarna droog met huishoudpapier, en kruid met peper en zout. Maak een ei-vervanger met 2/3 van de sojamelk, de bloem en de mierikswortel. Breng de cornflakes over in een diepvrieszakje en plet ze grof, en meng daarna met het paneermeel.
 Dompel de schnitzels eerst in het mengsel van melk en bloem en wentel ze daarna in de paneermix. Verhit voldoende plantaardig vet in een pan en bak de koolrabischnitzels tot ze krokant zijn, ongeveer 3 minuten op elke zijde.
 Snij intussen de knoflook in fijne plakjes voor de mayonaise en bak ze kort mee met de schnitzels in de pan. Giet de rest van de sojamelk in een kopje met het citroensap en de mosterd. Meng alle ingrediënten met een staafmixer tot een homogene massa. Voeg nu beetje bij beetje olie toe en blijf mixen met de staafmixer. Voeg peper, zout, suiker en de geroosterde knoflook toe en pureer nog eens kort. Spatel de kruiden eronder.
 Leg de gebakken schnitzels op huishoudpapier en dep het overtollige vet weg. Breng de mayonaise over in een potje en doe de tomatensalade in slakommetjes. Schik twee plakken schnitzel op een bord en dien op met de tomatensalade en kruidenmayonaise.
Tip
Heel lekker hierbij zijn onze bofrost*Zoete aardappelfrieten. Bak ze zoals gewoonlijk in de oven terwijl de schnitzels op staan.

Ingrediënten


Aantal personen:
600 g bofrost* Tomatenblokjes
600 g
bofrost*Tomatenblokjes
1 stuk(ken)
rode ui
2 EL
balsamicoazijn
1 EL
olijfolie
1 snufje
peper, zout
800 g
koolrabi
150 ml
sojamelk
50 g
volkorenspeltbloem
1 EL
pikante mierikswortel
150 g
cornflakes
50 g
paneermeel
plantaardige olie om te bakken
1 stuk(ken)
teentje knoflook
1 stuk(ken)
citroen
1 TL
grove Dijon-mosterd
100 ml
vierge plantaardige olie
1 snufje
suiker
2 EL bofrost* Scandinavische kruidenmix
2 EL
bofrost*Scandinavische kruidenmix
400 g bofrost* Zoete aardappelfrieten
400 g
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Voor de tomatensalade: laat de tomaten een nacht ontdooien. Snij de ui in dunne ringen en meng in een kom met de azijn, de helft van de olijfolie en de ontdooide tomaten. Kruid af met peper en zout. Laat marineren tot etenstijd.
2.
Voor de koolrabischnitzels: breng gezouten water aan de kook. Schil de koolrabi en snij in 1 cm dikke plakken. Leg de plakken ongeveer 2 minuten in het kokende gezouten water. Dep daarna droog met huishoudpapier, en kruid met peper en zout. Maak een ei-vervanger met 2/3 van de sojamelk, de bloem en de mierikswortel. Breng de cornflakes over in een diepvrieszakje en plet ze grof, en meng daarna met het paneermeel.
3.
Dompel de schnitzels eerst in het mengsel van melk en bloem en wentel ze daarna in de paneermix. Verhit voldoende plantaardig vet in een pan en bak de koolrabischnitzels tot ze krokant zijn, ongeveer 3 minuten op elke zijde.
4.
Snij intussen de knoflook in fijne plakjes voor de mayonaise en bak ze kort mee met de schnitzels in de pan. Giet de rest van de sojamelk in een kopje met het citroensap en de mosterd. Meng alle ingrediënten met een staafmixer tot een homogene massa. Voeg nu beetje bij beetje olie toe en blijf mixen met de staafmixer. Voeg peper, zout, suiker en de geroosterde knoflook toe en pureer nog eens kort. Spatel de kruiden eronder.
5.
Leg de gebakken schnitzels op huishoudpapier en dep het overtollige vet weg. Breng de mayonaise over in een potje en doe de tomatensalade in slakommetjes. Schik twee plakken schnitzel op een bord en dien op met de tomatensalade en kruidenmayonaise.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.