IJsbergsla met garnalen in een kruidensausje

Receptinformatie


Bereidingstijd:
35 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Salades, Snacks & kleine gerechten, Vis & zeevruchten, Kant-en-klaar als basis
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Bereiding

 Maak de radijsjes schoon, spoel ze af en snij ze in tweeën of in vieren. Maak de ijsbergsla schoon, was de bladeren en laat afdruipen, hak vervolgens grof.
 Halveer de avocado's in de lengte, verwijder de pit en de schil. Snij het vruchtvlees in reepjes en bedruip met het limoensap. Was de marjolein, dep droog en hak fijn.
 Voor de dressing: pel de ui en hak fijn. Meng de mayonaise, de room, het limoensap en de uienblokjes en kruid met peper, zout en suiker.
 Verwarm een pan en bak de bevroren garnalen met kruidensaus 3 à 4 minuten. Voeg de marjolein en de bevroren peterselie toe, kruid af naar smaak en neem de pan van het vuur. Verwijder de staarten van de garnalen.
 Doe de sla, radijsjes en avocado bij elkaar en meng met de dressing. Verdeel er de garnalen over. Giet de kruidensaus eroverheen en dien meteen op.

Ingrediënten


Aantal personen:
1 bos(sen)
radijsjes
1
kleine ijsbergsla
2
avocado's
½
limoen, voor het sap
1 bos(sen)
marjolein
400 g bofrost* Garnalen in kruidensaus
400 g
2 EL bofrost* Gehakte peterselie
2 EL
Zout
Witte peper
1
rode ui
2 EL
mayonaise
200 g
room
½
limoen, voor het sap
1 snufje(s)
suiker
Zout
Witte pepet
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Maak de radijsjes schoon, spoel ze af en snij ze in tweeën of in vieren. Maak de ijsbergsla schoon, was de bladeren en laat afdruipen, hak vervolgens grof.
2.
Halveer de avocado's in de lengte, verwijder de pit en de schil. Snij het vruchtvlees in reepjes en bedruip met het limoensap. Was de marjolein, dep droog en hak fijn.
3.
Voor de dressing: pel de ui en hak fijn. Meng de mayonaise, de room, het limoensap en de uienblokjes en kruid met peper, zout en suiker.
4.
Verwarm een pan en bak de bevroren garnalen met kruidensaus 3 à 4 minuten. Voeg de marjolein en de bevroren peterselie toe, kruid af naar smaak en neem de pan van het vuur. Verwijder de staarten van de garnalen.
5.
Doe de sla, radijsjes en avocado bij elkaar en meng met de dressing. Verdeel er de garnalen over. Giet de kruidensaus eroverheen en dien meteen op.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers
Thuislevering Levering aan huis wanneer het jou past
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, nemen wij het terug en betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.