Bonensalade met knoflook

Receptinformatie


Bereidingstijd:
20 min
Extra tijd:
+ 3 uur om te marineren
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Salades
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Kook de bevroren sperziebonen ongeveer 5 minuten beetgaar, giet af in een vergiet, laat schrikken onder koud water en laat uitlekken en afkoelen.
 Was de basilicum, schud droog en trek blaadjes van de takjes. Pel de knoflook en haal door de knoflookpers.
 Meng de knoflook met de olijfolie, de peper en het zout. Voeg ook de basilicum toe en pureer alles met een staafmixer.
 Doe de sperziebonen in een kom, giet de marinade eroverheen en meng goed door elkaar. Laat ongeveer 3 uur marineren en schik vervolgens op een schaal.
Tip
Garneer eventueel met een paar kleine blaadjes basilicum.

Ingrediënten


Aantal personen:
1 kg bofrost* Sperziebonen
1 kg
1 bos(sen)
verse basilicum
4 teen/tenen
knoflook
8 EL
olijfolie
Zout
Versgemalen zwarte peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Kook de bevroren sperziebonen ongeveer 5 minuten beetgaar, giet af in een vergiet, laat schrikken onder koud water en laat uitlekken en afkoelen.
2.
Was de basilicum, schud droog en trek blaadjes van de takjes. Pel de knoflook en haal door de knoflookpers.
3.
Meng de knoflook met de olijfolie, de peper en het zout. Voeg ook de basilicum toe en pureer alles met een staafmixer.
4.
Doe de sperziebonen in een kom, giet de marinade eroverheen en meng goed door elkaar. Laat ongeveer 3 uur marineren en schik vervolgens op een schaal.