Aardappelsalade met braadworstjes

Receptinformatie


Bereidingstijd:
10 min
Extra tijd:
+ 10 minuten voorbereidingstijd
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Salades, Snacks & kleine gerechten, Klassiekers in een nieuw jasje
Eigenschappen:
zonder vis

Bereiding

1.
Voor de dressing: doe de bouillon in een mengbeker samen met de azijn, mosterd en knoflook en mix met de staafmixer. Kruid met zout, een snufje suiker en een snufje cayennepeper en klop er ook de olijfolie onder.
2.
Verwijder de harde rucolasteeltjes, was de blaadjes en zwier droog. Maak de lente-uien schoon, snij het donkergroen weg, spoel af en snij in schuine ringetjes. Laat de bevroren sperziebonen 4 minuten koken in gezouten water, giet af in een vergiet, laat schrikken onder koud water en laat uitlekken.
3.
Voor de gebakken aardappelschijfjes: verhit 1 à 2 el olie in een pan, bak de bevroren aardappelschijfjes aan, voeg ook de lente-uien toe en bak enkele minuten mee. Doe de aardappelschijfjes in een kom en kruid met zout, peper, een snufje marjolein en een snufje karwijzaad. Bak de braadworstjes in de rest van de olie op middelhoog vuur, snij ze in schijfjes en voeg ze toe aan de aardappelen. Voeg de rucola en de bonen toe en marineer met de dressing.
Tip
In plaats van marjolein kan ook een snufje gedroogd bonenkruid worden gebruikt. De aardappelsalade smaakt het lekkerst wanneer ze nog warm is.

Ingrediënten


Aantal personen:
0,13 l
groentebouillon
5 EL
rode wijnazijn
1 EL
pikante mosterd
2 Scheibe(n)
knoflook
8 EL
milde olijfolie
1 Bund
rucola
2 Bund
lente-uien
150 g
3 EL
olie
800 g
8 Stück
bofrost*Nürnberger braadworsten
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje