Ovenschotel met aardappelen en eekhoorntjesbrood

Receptinformatie


Bereidingstijd:
40 min
Extra tijd:
+ 15 minuten baktijd
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

1.
Voeg 250 ml warm water bij het eekhoorntjesbrood en laat 30 minuten rusten. Was de aardappelen en laat ze 20 minuten koken in de schil. Giet ze af, laat ze schrikken in koud water, schil ze en snij in schijfjes. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2.
Verhit de olie in een antikleefpan en stoof de courgette, de bevroren champignons en de prei aan. Kruid flink met peper en zout en neem alles weer uit de pan.
3.
Giet het eekhoorntjesbrood af en vang het vocht op, laat uitlekken. Hak het eekhoorntjesbrood fijn en stoof samen met de uien aan in het overgebleven bakvet. Blus met het weekwater, de bouillon en de melk en laat opkoken. Kruid met peper, zout en suiker en dik de saus in met de sausbinder.
4.
Doe de bereide groenten in een ingevette ovenschaal. Giet de saus erover en zet ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
5.
Verdeel de tomatenblokjes over de ovenschotel.

Ingrediënten


Aantal personen:
5 g
gedroogd eekhoorntjesbrood
1 kg
vastkokende aardappelen
2
courgettes
1 EL
olie
250 g
200 g
50 g
300 ml
instant groentebouillon
200 ml
halfvolle melk
1 Prise(n)
suiker
1 EL
sausbinder voor witte sauzen
1 TL
halvarine voor de vorm
1
middelgrote ontvelde, ontpitte tomaat, in blokjes
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje