Kippenborstfilet met mangochutney en citroenrijst

Receptinformatie


Bereidingstijd:
40 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

1.
Leg de bevroren kippenborstfilets op een bord, dek af met huishoudfolie en laat een nacht ontdooien in de koelkast. Spoel de filets de volgende dag af met koud water, dep ze droog met huishoudpapier en kruid flink met peper en zout.
2.
Week de basmatirijst ongeveer 15 minuten in voldoende koud water en laat dan uitlekken in een zeef. Breng ondertussen gezouten water aan de kook.
3.
Pureer de mangoblokjes fijn met een staafmixer. Meng de andere ingrediënten voor de mangochutney erbij en kruid pittig af.
4.
Verwarm de margarine in een kookpot, bak de rijst 5 minuten aan onder voortdurend roeren. Voeg de kurkuma en de komijn toe, voeg er het kokend gezouten water aan toe en laat alles nog 1 minuut koken. Plaats een deksel op de kookpot en laat de rijst nog 15 minuten sudderen op laag vuur. Meng er ten slotte het citroensap en de peterselie onder.
5.
Verhit ondertussen de olie in een pan en bak de kippenborstfilets gedurende 10 minuten op beide kanten.
6.
Schik de kippenborstfilets op borden, doe er de citroenrijst bij en dien op met een beetje mangochutney.

Ingrediënten


Aantal personen:
4 Stück
2 EL
olie
550 g
bofrost*Mangoblokjes
2 EL
volle room
1 EL
vermalen hazelnoten
1 Prise(n)
gemberpoeder
400 g
basmatirijst
1 l
water
½ TL
zout
1 EL
margarine
½ TL
kurkuma
1 TL
komijn
4 EL
citroensap
1 EL
verse versnipperde peterselie
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje