Gegratineerde asperges

Receptinformatie


Bereidingstijd:
60 min
Extra tijd:
+ 20 minuten in de oven
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Maak de aardappelen schoon, schil ze en gaar 20 minuten in gezouten water. Giet de aardappelen af en pureer ze.
 Gaar ondertussen de asperges in kokend gezouten water, haal ze er na 15 minuten uit en laat afdruipen. Kook vervolgens de bevroren broccoliroosjes 5 minuten in het aspergewater, giet af in een vergiet en laat uitlekken.
 Verwarm de melk en de kruidenboter in een kookpot en voeg toe aan de gepureerde aardappelen, kruid flink met peper, zout en nootmuskaat. Roer er vervolgens voorzichtig de broccoliroosjes onder.
 Klop het ei met een garde los in de room en kruid met peper en zout.
 Vet een ovenschotel van ong. 20 x 30 cm in en breng er de aardappel-broccolimengeling in over. Leg er de asperges op, giet er het eiermengsel overheen en strooi er dan de gouda over.
 Bak de ovenschotel ong. 20 minuten op 200 °C in een voorverwarmde oven. Garneer met verse kervel en dien op.

Ingrediënten


Aantal personen:
1,2 kg
bloemige loskokende aardappelen
1,2 kg bofrost* Witte asperges
1,2 kg
400 g bofrost* Broccoliroosjes 1000 g
400 g
250 ml
Melk
50 g
kruidenboter
1 mespunt
nootmuskaat
100 g
dikke room
1
ei
75 g
geraspte gouda
zout
versgemalen zwarte peper
boter om de vorm in te vetten
verse kervel
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Maak de aardappelen schoon, schil ze en gaar 20 minuten in gezouten water. Giet de aardappelen af en pureer ze.
2.
Gaar ondertussen de asperges in kokend gezouten water, haal ze er na 15 minuten uit en laat afdruipen. Kook vervolgens de bevroren broccoliroosjes 5 minuten in het aspergewater, giet af in een vergiet en laat uitlekken.
3.
Verwarm de melk en de kruidenboter in een kookpot en voeg toe aan de gepureerde aardappelen, kruid flink met peper, zout en nootmuskaat. Roer er vervolgens voorzichtig de broccoliroosjes onder.
4.
Klop het ei met een garde los in de room en kruid met peper en zout.
5.
Vet een ovenschotel van ong. 20 x 30 cm in en breng er de aardappel-broccolimengeling in over. Leg er de asperges op, giet er het eiermengsel overheen en strooi er dan de gouda over.
6.
Bak de ovenschotel ong. 20 minuten op 200 °C in een voorverwarmde oven. Garneer met verse kervel en dien op.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, nemen wij het terug en betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.