Spaghetti met witlof en kaas

Receptinformatie


Bereidingstijd:
50 min
Afkoeltijd:
20 min
Extra tijd:
plus 20 minuten gaartijd, Tijd om te laten rusten: 20 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Was het kippenvlees, dep het droog met huishoudrol en snij in blokjes van om en bij 2 cm. Snij de kaas in kleine stukjes. Was het witlof, deel het in vieren en snij het harde hart eruit. Snij de witlofstukken vervolgens in de breedte in kleinere stukken.
 Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water, giet af in een zeef en laat uitlekken.
 Verhit ondertussen 1 el olie in een grote pan. Bak de witlofstukjes en de pijnboompitten kort aan en haal weer uit de pan. Doe de rest van de vetstof in de pan en bak de uien- en kippenblokjes ongeveer 3 minuten aan. Blus met de bouillon, en roer er de room en de stukjes kaas onder. Laat de saus een 2-tal minuten pruttelen, kruid met peper en zout en dik naar wens in met een beetje opgeloste maïzena. Spatel er ten slotte ook het witlof en de pijnboompitten onder. Meng de spaghetti met de saus, dresseer in diepe borden, garneer met peterselie en dien op.
Tip
De witlof-kaassaus kan worden verfijnd door een rijpe maar stevige peer in dunne schijfjes te snijden en samen met het witlof in olie of - nog verfijnder - in karamel aan te bakken. Strooi daarvoor wat poedersuiker in een pan en laat op laag vuur karamelliseren tot de suiker doorzichtig is. Voeg dan het witloof- en de peerstukjes toe en laat ze bruin worden. Door de blauwschimmelkaas pas op het einde toe te voegen, smelt ze gedeeltelijk maar blijven er toch nog stukjes in de saus.

Ingrediënten


Aantal personen:
200 g bofrost* Kippenborstfilets, natuur
200 g
60 g bofrost* Uienblokjes
60 g
100 g
blauwschimmelkaas
3 stronk(en)
witlof
400 g
spaghetti
2 EL
olie
30 g
pijnboompitten
300 ml
groentebouillon
2 EL
dikke room
1 EL bofrost* Gehakte peterselie
1 EL
Zout
Versgemalen peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Was het kippenvlees, dep het droog met huishoudrol en snij in blokjes van om en bij 2 cm. Snij de kaas in kleine stukjes. Was het witlof, deel het in vieren en snij het harde hart eruit. Snij de witlofstukken vervolgens in de breedte in kleinere stukken.
2.
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water, giet af in een zeef en laat uitlekken.
3.
Verhit ondertussen 1 el olie in een grote pan. Bak de witlofstukjes en de pijnboompitten kort aan en haal weer uit de pan. Doe de rest van de vetstof in de pan en bak de uien- en kippenblokjes ongeveer 3 minuten aan. Blus met de bouillon, en roer er de room en de stukjes kaas onder. Laat de saus een 2-tal minuten pruttelen, kruid met peper en zout en dik naar wens in met een beetje opgeloste maïzena. Spatel er ten slotte ook het witlof en de pijnboompitten onder. Meng de spaghetti met de saus, dresseer in diepe borden, garneer met peterselie en dien op.