Pasta met Siciliaanse vleessaus

Receptinformatie


Bereidingstijd:
25 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder varkensvlees

Bereiding

 Week de sultanarozijnen in een kommetje met een beetje water. Spoel het kippenvlees af en dep het droog met huishoudpapier. Snij het eerst in schijfjes en vervolgens in reepjes. Kruid met peper en zout en wentel de kipstukjes dan in maizena. Klop het teveel aan maizena af.
 Maak de courgette schoon, was ze en snij in fijne reepjes. Pel de knoflook en hak fijn.
 Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water, giet af in een vergiet en laat uitlekken.
 Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes kort aan op hoog vuur. Haal ze uit de pan en hou warm.
 Doe de courgettereepjes samen met de paprika, de ui en knoflook in de pan en bak ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur in hetzelfde bakvet. Voeg de passata en de bouillon toe en laat opkoken.
 Giet het vocht van de sultanarozijnen weg en doe de rozijnen bij de saus. Voeg ook de olijven toe. Kruid met peper en zout. Warm de kippenreepjes terug even op in de saus. Dresseer de spaghetti met de Siciliaanse vleessaus in diepe borden.
Tip
Bij het bakken van de vleesstukjes is het belangrijk dat er geen of zo weinig mogelijk vocht vrijkomt. Een trucje: verhit eerst de pan op middelhoog vuur en voeg dan een beetje olie en het vlees toe. Schep het vlees niet te vaak om, laat het eerst lichtbruin bakken en schep dan pas om. Voor grote porties is het aangeraden om de vleesstukjes in verschillende porties te bakken. Kruid het vlees pas na het bakken, want zout onttrekt het vocht.

Ingrediënten


Aantal personen:
60 g
Sultanarozijnen
500 g bofrost* Kippenborstfilets, natuur
500 g
3 TL
maizena
250 g
courgette
1 teen/tenen
knoflook
500 g
spaghetti
2 EL
olijfolie
250 g bofrost* Paprikareepjes
250 g
bofrost*Paprikareepjes
3 EL bofrost* Uienblokjes
3 EL
200 ml
passata
200 ml
kippenbouillon
40 g
groene ontpitte olijven
Zout
Versgemalen peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Week de sultanarozijnen in een kommetje met een beetje water. Spoel het kippenvlees af en dep het droog met huishoudpapier. Snij het eerst in schijfjes en vervolgens in reepjes. Kruid met peper en zout en wentel de kipstukjes dan in maizena. Klop het teveel aan maizena af.
2.
Maak de courgette schoon, was ze en snij in fijne reepjes. Pel de knoflook en hak fijn.
3.
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water, giet af in een vergiet en laat uitlekken.
4.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes kort aan op hoog vuur. Haal ze uit de pan en hou warm.
5.
Doe de courgettereepjes samen met de paprika, de ui en knoflook in de pan en bak ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur in hetzelfde bakvet. Voeg de passata en de bouillon toe en laat opkoken.
6.
Giet het vocht van de sultanarozijnen weg en doe de rozijnen bij de saus. Voeg ook de olijven toe. Kruid met peper en zout. Warm de kippenreepjes terug even op in de saus. Dresseer de spaghetti met de Siciliaanse vleessaus in diepe borden.