IJsclementientjes met Grand Marnier

Receptinformatie


Bereidingstijd:
90 min
Afkoeltijd:
60 min
Extra tijd:
+ 1 uur in de diepvriezer, Tijd om te laten rusten: 60 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Feestelijke gerechten, Zoetigheden en desserts
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Ingrediënten


Aantal personen:
6
clementines
75 ml
Grand Marnier
2 EL
abrikozenconfituur
2
eiwit
60 g
suiker
½ l bofrost* Bourbonvanille-ijs
½ l
Zout
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Pel de clementines, verwijder de witte velletjes en haal de partjes uit elkaar. Of gebruik clementines uit blik en laat ze eerst uitlekken in een zeef. Meng het fruit met de Grand Marnier en de abrikozenconfituur en zet 1 uur in de diepvriezer.
2.
Klop vlak voor het opdienen het eiwit met een snufje zout stijf in een kom. Strooi er vervolgens onder het kloppen beetje bij beetje ook de suiker bij, tot de eiwitmousse smeuïg en glanzend is.
3.
Verdeel het vanille-ijs over ovenvaste glazen of kommetjes en leg er de bevroren clementines op. Schep er telkens een toef eiwit op en vorm met een lepel tot een mooie punt.
4.
Karamelliseer de eiwitmousse met een brander of zet 1 à 2 minuten onderin de oven op grillstand (opgelet, gaat heel snel!). Bestrooi naar smaak met poedersuiker en dien meteen op.