Alabamamousse

Receptinformatie


Bereidingstijd:
20 min
Extra tijd:
+ 2 uur om af te koelen
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Feestelijke gerechten, Zoetigheden en desserts
Eigenschappen:

Bereiding

 Rasp de chocolade en klop de room stijf.
 Doe de verse kaas, de suiker, vanillesuiker, het citroensap, de hazelnoten en de chocolade in een kom en meng met de handmixer.
 Spatel er vervolgens de room en het bevroren fruit onder. Schep de mousse in kommetjes of glazen en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Tip
Serveertip: Doe eerst de bevroren vruchten in de glazen, verdeel er de mousse over en werk af met chocoladeschilfers.

Ingrediënten


Aantal personen:
75 g
chocolade
200 g
magere room
250 g
verse kaas
3 EL
suiker
1 pak(ken)/verpakking(en)
vanillesuiker
½
citroen, voor het sap
50 g
vermalen hazelnoten
250 g bofrost* Rodevruchtenmix
250 g
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Rasp de chocolade en klop de room stijf.
2.
Doe de verse kaas, de suiker, vanillesuiker, het citroensap, de hazelnoten en de chocolade in een kom en meng met de handmixer.
3.
Spatel er vervolgens de room en het bevroren fruit onder. Schep de mousse in kommetjes of glazen en laat 2 uur opstijven in de koelkast.